Onderzoek naar Apple en Google gaat door

Tim (Vilano)

De Amerikaanse overheid zet haar onderzoek naar belangenverstrengeling tussen Apple en Google voort. Dat heeft de Federal Trade Commission (FTC), de toezichthouder op de naleving van consumentenwetgeving, bekend gemaakt.

Gisteren stapte Google-topman Eric Schmidt (foto) uit het bestuur van computerconcern Apple. Hij had dit besloten omdat er potentiële belangenconflicten zijn tussen de twee Amerikaanse technologiegiganten.

FTC-directeur Richard Feinstein laat in een verklaring weten het vertrek van Schmidt verstandig te vinden, maar zegt ook dat het onderzoek gewoon doorgaat. Schmidt was namelijk niet de enige die zowel bij Google als bij Apple werkzaam was, ook voormalig Genentech-directeur Arthur Levinson zit bij beide bedrijven in de raad van bestuur.

Apple is afgelopen weekeinde ook onder vuur komen te liggen van de Federal Communications Commission (FCC), de Amerikaanse telecomwaakhond. Reden is de weigering van Apple om het softwareprogramma Google Voice toe te laten op de iPhone. Daarmee zouden gebruikers over het internet kunnen bellen en sms’en. De FCC wil weten of telecomconcern AT & T, dat de iPhone in de Verenigde Staten aanbiedt, invloed heeft gehad op dit besluit.


Amerikaanse overheid zet onderzoek naar Apple en Google door  (foto: DAG)