Weer een Turkije-specialist failliet

Tim (Vilano)

De reisorganisatie BeachHolidays, handelend onder de namen Tourmax en Turkijeticket, is in financiële problemen geraakt en kan de geboekte reizen niet meer uitvoeren. Dat maakte de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) dinsdag bekend.

Volgens SGR-directeur Piet Hein Debets is er sprake van "duizenden” gedupeerde reizigers. "Op dit moment zitten er tweeduizend mensen in Turkije, van wie er dinsdag 450 terugwillen", aldus Debets. Consumenten die onder de garantieregeling een reis hebben geboekt, krijgen van SGR het vooruitbetaalde reisgeld terug. De schade loopt vogens Debets in de miljoenen.

"In alle gevallen geldt dat wij consumenten dringend verzoeken geen vooruitbetalingen meer te doen, ook niet op uitdrukkelijk verzoek van een eventueel aangestelde curator", aldus Debets. Betalingen gedaan na 4 augustus 2009 worden niet door SGR gegarandeerd.

De directeur van het garantiefonds weet nog niet waar het mis ging bij de Turkije-specialist. "We moeten de zaak tot op de bodem uitzoeken. De eigenaar zit in Turkije en op het kantoor was dinsdagochtend niemand aanwezig", aldus Debets.

Vorige maand raakten Golden Tours en Tourplan, eveneens gespecialiseerd in reizen naar Turkije, ook al in de financiële problemen.