Dagelijks een uur gluren naar elkaar

GauloisesB.

Wat zijn we een stelletje viezerikken met z'n allen, wij mannen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat een gemiddelde man 43 minuten per dag staart naar vrouwen, tegenover de twintig minuten die vrouwen naar mannen staren. De onderzoekers concluderen dat mannen ongeveer zes maanden van hun leven naar vrouwen en hun lichamen staren.

"Mannen staan er bekend om dat ze naar vrouwen staren, maar het is interessant om te weten hoe lang ze dat precies doen", vertelt Mark Ireland, die het onderzoek onder 3000 Britten uitvoerde. Favoriete gluurplek voor mannen is de supermarkt, de kroeg en discotheek zijn een goede tweede. Vrouwe gluren het liefst in winkels en in het openbaar vervoer.

En we worden er blij van: meer dan 50 procent van de ondervraagden zegt zich gevleid te voelen als ze beloerd worden door iemand van het andere geslacht. 1 op de 5 mannen zegt er zelfs heel blij van te worden, tegenover 1 op de 11 vrouwen.

Verder blijkt dat vrouwen vooral kijken naar de ogen, mannen scannen ook direct het lichaam van een stukje vrouwelijk schoon. Naar een ander gluren in het bijzijn van je partner is nog steeds not done, 10 procent van de ondervraagden vindt dat reden genoeg voor een breuk.