Voetbal: Uitslag PSV Eindhoven - PFC Cherno More Varna

Rauzer

PSV heeft maar ternauwernood gewonnen van Cherno More Varna in de derde ronde van de play-offs voor de Europa League. Pas in de 93e minuut wist Dirk Marcellis te scoren voor de Eindhovenaren.

Kansen waren er in de eerste helft wel degelijk voor PSV. Zo kregen Orlando Engelaar, Balasz Dzsudzsak en Ibrahim Afellay goede scoringsmogelijkheden, maar stond òf het vizier niet scherp òf was doelman Ilko Pirgov de sta-in-de-weg.

Een vrije trap van Dzsudzsak draaide in de tiende minuut zomaar binnen, maar de treffer werd geannuleerd door een vermeende overtreding van André Ooijer. Door foutjes achterin bij PSV kreeg ook Cherno More kansjes, maar Andreas Isaksson lette goed op bij de Bulgaarse inzetten.

Isaksson kreeg na rust nauwelijks nog wat te doen. De Bulgaren trokken zich terug en lieten PSV komen. De ploeg van Rutten ging op zijn beurt steeds slordiger spelen en stichtte nauwelijks gevaar. Invaller Danko Lazovic kreeg nog wel een grote kopkans, maar op de inzet van de Serviër had Pirgov een geweldige reflex in huis.

Pirgov werd in de blessuretijd echter de schlemiel van de wedstrijd. De doelman, die vlak daarvoor nog prima had gered op een poging van Afellay, zat volledig mis bij een hoekschop van Dzsudzsak. Dirk Marcellis kreeg het leder voor zijn voeten en hielp PSV aan een niet meer verwachte overwinning.



PSV Eindhoven - PFC Cherno More Varna (BUL) 1-0
90+3’ Marcellis 1-0

Toeschouwers: 14.000
Scheidsrechter: Batista (POR)
Stadion: Philips Stadion
Gele kaart: Ooier, Salcido (PSV Eindhoven), Z. Lazarov, Aleksandrov, G. Iliev (PFC Cherno More Varna (BUL))

Opstellingen

PSV Eindhoven: Isaksson, Kromkamp, Salcido, Marcellis, Ooijer, Simons (Bakkal/79), Afellay, Engelaar, Amrabat (Koevermans/62),Toivonen (Lazovic/62), Dzsudzsák

PFC Cherno More Varna (BUL): Pirgov, Batsjev, Aleksandrov, Coulibaly, M.Lazarov, Dimov, Joeroekov, Alex (Bornosousov/90), G.Iliev (Petkov/80), Z.Lazarov, (Georgiev/46), Manolov