Vaccinatie HPV uitgesteld

Marc (MPG)

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de GGD en het ministerie van Volksgezondheid hebben bekendgemaakt dat de inentingscampagne tegen het Humaan Papillomavirus (HPV), dat baarmoederhalskanker kan veroorzaken, is uitgesteld tot volgend jaar. De campagne zou in september weer van start gaan.

Men verwacht dit najaar geen tijd te hebben voor de vaccinaties, vanwege de mogelijke uitbraak van Mexicaanse griep. Bovendien kunnen meisjes die eventueel aan de griep lijden niet ingeënt worden, vanwege de koorts die met de griep gepaard gaat.

Sinds dit jaar worden meisjes van twaalf jaar oud ingeënt tegen HPV. De vaccinatie zou tot zeventig procent van de gevallen van baarmoederhalskanker moeten voorkomen.

De meisjes in de leeftijd van dertien tot en met zestien jaar, voor wie het vaccinatieprogramma al gestart is, kunnen de resterende prikken gewoon krijgen. Zij worden daarvoor opgeroepen.

De instanties hopen volgend jaar verder te kunnen gaan met het vaccinatieprogramma. De meisjes die dit jaar geen inenting ontvangen, zullen dan alsnog aan de beurt komen. 

Voor meer over de Mexicaanse griep kijk je op ons forum.

Met dank aan kikoooooo voor de submit.