Voetbal: Uitslag Sporting Clube de Portugal - FC Twente

Rauzer

FC Twente heeft zijn eerste wedstrijd in de derde voorronde van de Champions League met 0-0 gelijkgespeeld tegen Sporting Portugal. De return is volgende week dinsdag.

De ploeg uit Enschede begon goed aan de wedstrijd en nam direct het initiatief. Het kreeg ook direct kansen, onder meer via nieuweling Ruiz en een vrije trap van Perez, maar tot doelpunten kwam het niet. Een foutje van Perez leidde tot de ommekeer in de wedstrijd. Door balverlies van de Deen kon Postiga alleen doorlopen, waarna hij door Boschker onderuit werd gehaald. Dit betekende rood voor Boschker en een penalty. Die werd echter gekeerd door de ingevallen doelman Michailov.

Twente zag zich hierna gedwongen zich te concentreren op het verdedigen, maar gaf daarin nauwelijks kansen weg. Voor rust kwamen de Portugezen niet verder dan een dwarrelbal van Silva op de lat. Ook in de tweede helft bleef dit beeld. Het was zelfs Twente dat nog de beste kansen kreeg. Op een schot van Janssen volgde een moeizame redding van Patrício. In de blessuretijd kreeg N'Kufo nog de beste kans van de wedstrijd, maar zijn schot belandde in het zijnet.


Sporting Clube de Portugal (POR) - FC Twente (NED) 0-0

Toeschouwers: 20.000
Scheidsrechter: Felix Brych (Dui)
Stadion: Estádio José Alvalade

Gele kaart: Veloso (Sporting Portugal)
Rode kaart: 24' Boschker (FC Twente)
Bijz: 27' Moutinho mist penalty

Opstellingen

Sporting Portugal: Patrício, Caneira (Bruno Pereirinha/57), Carriço, Anderson Polga, Silva, Fernández, Moutinho, Vukcevic (Djalo/69), Veloso, Hélder, Liedson

FC Twente: Boschker, Stam, Douglas, Wisgerhof, Rajkovic, Brama, Perez (Michailov/26), Janssen, Stoch, N'Kufo, Ruiz (Rukavytsya/61)