Dolgedraaide Fries overrijdt vader en zoon

Redactie

Een dolgedraaide automobilist (37) uit Leeuwarden heeft vanochtend een 53-jarige vader en diens zoon van 23 jaar uit Deinum opzettelijk aangereden. De man vluchtte na zijn actie, maar gaf zich even later aan bij de politie. Dat heeft de Friese politie vandaag bekendgemaakt.

De Deinummers reden met een bestelbus met aanhanger over de Archipelweg in de Friese hoofdstad, toen de relschopper hen probeerde in te halen op een stuk weg waar dat niet is toegestaan. Daarop kwamen de twee voertuigen klem te zitten.

Op straat overlegden de betrokkenen met elkaar dat de Leeuwarder een stukje achteruit zou rijden om zo de doorgang weer mogelijk te maken. De man gaf echter vol gas, reed over de vader heen en sleepte de zoon 20 meter mee op de motorkap. "Wonder boven wonder zijn de beide mannen slechts lichtgewond geraakt", liet een politiewoordvoerder weten.

Een half uur later heeft de man zich aangegeven bij de politie. "De slachtoffers hebben aangifte gedaan wegens poging tot doodslag. Wij hebben de man aangehouden en zijn auto en rijbewijs ingenomen. Het meest schokkende was nog dat hij tijdens zijn actie twee heel kleine kinderen op de achterbank had zitten", aldus de zegsman.