Mexicaanse griep bij hockeyinternational

Redactie
Hockeyinternational Wouter Jolie heeft de Mexicaanse griep. Dat maakte de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond vandaag bekend.

De symptomen van de griep werden vrijdag bij Jolie geconstateerd. De medische staf liet de speler testen en diende hem uit voorzorg medicatie toe. De positieve uitslag bevestigde eergisteren dat Jolie met de griep is besmet.

Sinds de openbaring van de griep is Jolie niet meer bij de selectie, die in voorbereiding is op het Europees kampioenschap van eind augustus, geweest. Inmiddels voelt Jolie zich weer goed. Donderdag hervat hij waarschijnlijk de groepstraining weer. De gehele selectie van Oranje, inclusief begeleidingsteam, heeft medicatie toegediend gekregen. De overige spelers vertonen geen verschijnselen van de griep.

Het nationale vrouwenteam deed in juli mee aan de Champions Trophy in Australië. In het spelershotel werd bij een hotelgast de Mexicaanse griep geconstateerd. Op advies van de Australische toernooiarts kregen alle speelsters van Oranje medicatie toegediend. Bij geen van de Nederlandse vrouwen is de ziekte geconstateerd.

Meer over de Mexicaanse griep vind je op het forum!