Doden crash Iran vooral bemanningsleden

Redactie

Door het vliegtuigongeluk in Iran gisteren zijn vooral bemanningsleden om het leven gekomen. Dertien van de zestien doden maakten deel uit van de crew. Dat maakte een woordvoerder van de Iraanse luchtvaartautoriteit vandaag bekend.

Volgens de zegsman waren negen van de dertien dode bemanningsleden afkomstig uit Kazachstan. De overige vier waren Iraniërs. Dertig mensen raakten gewond.

Het toestel met aan boord ruim 150 passagiers, dat was opgestegen in de hoofdstad Teheran, kwam bij de landing in de noordwestelijke stad Mashhad in de problemen. Het raakte in brand en schoot over de landingsbaan tegen een muur. Daardoor raakte vooral de voorkant van het toestel zwaar beschadigd.

Iraanse media meldden dat het ongeluk veroorzaakt zou zijn door problemen met de wielen van het vliegtuig. De vergunning van de private luchtvaartmaatschappij Aria zou opgeschort zijn zolang het onderzoek loopt.

Het ongeval had een week na een andere crash in Iran plaats. Het ongeval met een Toepolev-154 eiste de levens van alle 168 inzittenden.


Doden crash Iran vooral bemanningsleden  (foto: DAG)