Hond heeft eigen blindegeleidehond

Redactie

Een dierenasiel in het Britse Norfolk zoekt een nieuw huis voor een onafscheidelijk hondenpaar. Het ene beestje is namelijk de blindegeleidehond van de andere.

Border Collies Bonnie en Clyde werden drie weken geleden op straat gevonden tijdens een heftige storm, zo meldt de BBC. Al snel ontdekten ze bij het Meadowgreen Dog Rescue Centre waarom de twee geen stap zetten zonder elkaar. De vijfjarige Clyde is namelijk nagenoeg blind vanwege een oogziekte en de twee- of driejarige Bonnie begeleidt hem overal naartoe. "Wanneer Clyde niet zeker weet waar hij is, gaat hij achter Bonnie staan en legt zijn snoet tegen haar aan, zodat zij hem de weg kan wijzen. Hij is volledig afhankelijk van haar ogen", aldus een medewerkster van het asiel.

Van wie de twee honden zijn of waar ze vandaan komen is volstrekt onduidelijk; ze droegen geen halsbanden of andere identificatie toen ze werden gevonden. Er zit dus maar één ding op: een nieuw huis vinden voor de beesten. Eén huis, want volgens het asiel is het uitgesloten dat de honden gescheiden worden. "Deze twee zijn een paar."