Ruim 900 uitvallers Vierdaagse

Marc (MPG)
Van de 38.388 wandelaars die vandaag van start gingen in de Nijmeegse Vierdaagse zijn er nog 37.454 over. Er haakten dus 934 deelnemers af, fors minder dan gisteren, en ook minder dan vorig jaar op dag drie. De route op deze "Dag van Groesbeek" voerde onder andere langs de bekende Zevenheuvelenweg.

Eerder vandaag werd bekend dat een deelnemende Britse militair besmet is met Mexicaanse griep. Zij loopt niet meer mee en wordt verzorgd.

De organisatie heeft geen verklaring voor het lage aantal afhakers. Vermoed wordt dat de deelnamers goed voorbereid waren op het slechte weer. Van tevoren is er gewaarschuwd voor regen en geadviseerd regenkleding mee te nemen.

Ook morgen wordt de wandelaars geadviseerd regenkleding mee te nemen, hoewel het weer wel beter wordt. "Het wordt niet al te warm en er valt wel hier en daar een buitje, maar het wordt minder regenachtig dan vandaag", stelt een woordvoerder. In de loop van morgenmiddag zullen de meeste wandelaars binnenkomen op de Via Gladiola. De eerste lopers worden daar al rond 10.00 uur 's ochtends verwacht.