Buurmeisje hielp pedofiel

Marc (MPG)
Een vijftigjarige man uit Vlaardingen blijkt de hulp van zijn 17-jarige buurmeisje te hebben ingeroepen om met kinderen in contact te komen. Het buurmeisje zou via de webcam contact moeten leggen met een minderjarig meisje. Later zou de man zelf het contact zonder camera voortzetten.

Het slachtoffertje deed aangifte tegen de man, omdat deze haar betast had. Desondanks bleef hij het meisje lastig vallen met de vraag of ze echt niet op zijn verzoek in wilde gaan.

De verdachte zat hele dagen achter de computer, omdat hij door arbeidsongeschiktheid niet kon werken. De politie vond na de aangifte 186 kinderpornoafbeeldingen op de computer van de man, die al anderhalf jaar in therapie is. "Ik vind het heel erg dat het zo is gegaan en ik zo stom heb kunnen zijn. Ik deed het uit verzameldrift. Van die voorkeur voor jonge meisje kom ik niet af. Maar ik leer wel me te beheersen en er mee om te gaan," verklaart de Vlaardinger.

Omdat de Vlaardinger de misdrijven al in 2007 beging, werd hij 'slechts' tot een werkstraf van 180 uur en een voorwaardelijke celstraf van vier maanden veroordeeld. Wel heeft de rechter hem verplicht de therapie af te maken. Hoewel zijn gezin hem eerst weg had gestuurd, is de man inmiddels weer thuis. Zijn echtgenote en zoons blijven hem controleren: "Hij heeft zijn MSN-account op moeten zeggen voor hij terug mocht komen," stelt zijn advocate.