Tilburgse kermis draait op volle toeren

Redactie
'Sluit maarrr aan, we gaan snellerrr en altijd prijsss...'. Sinds gisteravond half zeven draait de Tilburgse kermis met zijn 237 attracties weer op volle toeren. Na een opwarmer door volkszanger Wolter Kroes zette kermiswethouder Joost Möller de kermis officieel in gang.

Tot en met zondag 26 juli kronkelt een drie kilometer lang lint aan attracties door het stadscentrum. Vorig jaar lokte de grootste kermis van de Benelux 1,1 miljoen bezoekers naar Tilburg.

Behalve de bekende kermisattracties als de Booster en de Dominator zijn ook dit jaar weer tal van nieuwe attracties te bewonderen. Naast het Mystery Hotel met een vrije val van 26 meter, zullen ongetwijfeld ook het loopspookhuis in Egyptische sferen en een wandeling door het binnenste van een prehistorisch monster de nodige bezoekers trekken.

Ook nieuw dit jaar is de kermisnacht van zaterdag 25 op zondag 26 juli. In verband met 200 jaar stadsrechten voor Tilburg blijft de kermis 200 minuten langer open tot 04.20 uur. Alle attracties draaien voor die gelegenheid muziek van André Rieu.

De Tilburgse kermis heeft verschillende themadagen waarvan de Roze Maandag, de bekendste is. Tilburg verwacht maandag 300.000 bezoekers op en rond de kermis. Thuisblijvers hoeven via de radiozender Kermis FM geen minuut van het jaarlijkse spektakel te missen. Tijdens de kermis komt zelfs een aantal bekende Hilversumse deejays naar Tilburg.

Kermis in Tilburg  (foto: ANP)