Levenslang voor racistische moord Frankrijk

Veerle (Volpez)

Een bende racisten stond gisteren in Parijs bij de rechtbank. Hun leider, Youssouf Fofana, werd veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf wegens de afschuwelijke, racistische moord op Ilan Halimi, een 23-jarige Franse jood.

Op 20 januari 2006 werd Halimi gekidnapt in de Parijse voorstad Sceaux. Een meisje lokte de man een kelder in, waar hij door meerdere ontvoerders drie weken lang vastgehouden en gemarteld werd. Na die drie weken besloten ze de man naakt en geboeid aan een boom bij een treinstation achter te laten.

Toen de man gevonden werd, vertoonde zijn lichaam blauwe plekken, brandwonden en verwondingen door messteken. De man was op dat moment nog in leven, maar overleed onderweg naar het ziekenhuis.

De Franse bevolking was geschokt na de moord op Halimi en er werd gedemonstreerd en een debat op gang gebracht over het antisemitisme onder multi-etnische bewoners van de buitenwijken van grote Franse steden. De rechtbank veroordeelde naast de leider van de bende nog 25 andere personen. Ook het meisje dat Halimi de kelder in lokte werd veroordeeld.

Met dank aan Zwelgje77 voor de submit.