Thomas Dekker niet naar Tour de France

Olep

Thomas Dekker gaat niet van start in de Tour de France. Dit heeft zijn ploeg, het Belgische Silence-Lotto, zojuist bekend gemaakt.

In december 2007 werd Dekker, die door de ploegleiding van Silence-Lotto uit de selectie voor La Grande Boucle is verwijderd, tijdens een onaangekondigde dopingcontrole betrapt op het gebruik van EPO. In die periode kwam de wielrenner nog uit voor Rabobank.

Marc Sergeant, ploegleider van Silence-Lotto, werd volkomen verrast door het nieuws. "Ik ben zwaar ontgoocheld. Dit is weliswaar gebeurd toen Dekker niet voor Silence-Lotto reed, maar in dienst was van Rabobank. Het nieuws komt daarom niet minder hard aan. Ik heb hem meteen op non-actief gezet en Charles Wegelius opgeroepen om naar Monaco te komen."

Vanochtend kreeg Thomas Dekker te horen dat tijdens de bewuste controle in december 2007 EPO is aangetroffen. Aanvankelijk was het resultaat van de test echter negatief, waardoor de Nederlander werd vrijgesproken.

Bepaalde waarden leken in de loop van 2008 echter verdacht te zijn, waarna het WADA de urine in mei van dit jaar opnieuw testte. Daaruit is dus gebleken dat Dekker weldegelijk positief was op het gebruik van verboden middelen.