Zwarte doos Jemenitisch toestel gelokaliseerd

Redactie
De zwarte doos van de dinsdag verongelukte Jemenitische Airbus A310-300 is in de Indische Oceaan gelokaliseerd. Dit heeft de Franse staatssecretaris van Ontwikkelingssamenwerking Alain Joyandet woensdag bekendgemaakt.

Joyandet is in de nacht van dinsdag op woensdag naar de Comoren gevlogen om hulp te bieden bij de berging van slachtoffers en wrakstukken.

Voor de landing in Moroni, de hoofdstad van de Comoren, stortte het vliegtuig van de maatschappij Yemenia Air met 153 mensen aan boord neer. Slechts een meisje van veertien jaar oud overleefde de ramp.

Over de oorzaak kan de zwarte doos belangrijke informatie geven. Het was erg slecht weer toen het vliegtuig in zee stortte. Volgens de Jemenitische minister van Transport Khaled Ibrahim al-Wazeer was het toestel in mei nog grondig onderzocht. Het vliegtuig kwam uit Parijs en vloog via Marseille, Jemen en Djibouti naar Moroni, de hoofdstad van de Comoren. Deze eilandengroep bestaat uit drie vulkanische eilanden en een aantal zeer kleine eilanden.