Verleden Benno L. duisterder dan gedacht

Redactie

Zwemschoolhouder Benno L. uit Den Bosch heeft mogelijk op veel grotere schaal toegeslagen dan tot nu toe bekend was. Al in 1996 kreeg de politie van Noord-Brabant een melding binnen van de moeder van een meisje dat in de jaren tachtig door hem zou zijn misbruikt.

Politiewoordvoerster Marieke Stuart bevestigde vandaag berichtgeving daarover in RTL Nieuws. Omdat het gebeurde in 1981, kon de politie wegens de toen geldende verjaringstermijn van twaalf jaar voor zedendelicten, niets doen. Wel zijn "gesprekken” met Benno L. gevoerd, aldus Stuart.

In 2004 komt de zwemschoolhouder opnieuw in beeld bij de politie wegens vermeend misbruik van kinderen. De aangifte uit 1996 is toen niet aan het licht gekomen, omdat de verdenking destijds niet hard genoeg was.

De 59-jarige Benno L. gaf les in zwembaden van gezondheidsinstellingen in Den Bosch, Vught, Sint-Michielsgestel en Vlijmen. Hij gold als een voorvechter van de integratie van kinderen met een handicap en was onder meer gespecialiseerd in het lesgeven van kinderen met een beperking. Na vermoedelijk een tip van een computerreparateur vond de politie tienduizenden 'belastende' foto's en filmpjes op computers en digitale opslagapparatuur van L. Het materiaal bevat beelden van zeker 98 meisjes in de leeftijd van 6 tot 16 jaar. Naast 'seksueel getinte' foto's gaat het om ontuchtige handelingen.