Fortuna Sittard definitief gered

Marc (MPG)
Fortuna Sittard zal komend seizoen in elk geval blijven bestaan. De Nederlandse voetbalbond (KNVB) gaat niet in beroep tegen de uitspraak van de voorzieningsrechter, die vorige week werd uitgesproken.

De voorzieningsrechter bepaalde namelijk dat Fortuna Sittard zijn licentie voor komend seizoen moest terugkrijgen. Dat betekent dat de ploeg uit Sittard komend seizoen gewoon in de Jupiler League actief mag zijn.

In eerste instantie nam de KNVB de licentie van Fortuna Sittard af, omdat de Limburgers geen sluitende begroting konden indienen. De Stichting Trots Op Fortuna (TOF) spande daarop een kort geding aan. De rechter bepaalde uiteindelijk dat de KNVB geen aanmaning naar de club uit Sittard had gestuurd. Hierin zou moeten staan dat er een plan van aanpak moest komen, zodat de financiële problemen konden worden ingedamd. Hiervoor zou de KNVB de licentieprocedure opnieuw moeten doorlopen, maar hier had men geen trek in. De bond ziet in dat geval dus af van een hoger beroep.

Daarnaast werd vandaag ook het nieuwe conceptprogramma van de Jupiler League gepresenteerd. In de eerste versie was Fortuna Sittard nog niet opgenomen. De eerste wedstrijden zullen in augustus worden gespeeld.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.