Iets meer bezoekers op Oerol

Sander (Xender)
De 28e editie van Oerol op Terschelling heeft zo'n 57.000 bezoekers getrokken. Dat is iets meer dan vorig jaar. Het mooie weer en de programmering zorgden voor veel bezoekers in de dorpen, op de festivalterreinen en bij voorstellingen.

Het theaterprogramma telde 29 Nederlandse premières, waaronder vijf projecten van jonge makers in het kader van Atelier Oerol. De twee paspoortroutes waarin bezoekers met een Oerolpaspoort 23 voorstellingen en acts konden bekijken zijn druk bezocht, met zeer positieve reacties van het publiek.

De hoogtepunten in de muziekprogrammering waren Kyteman en de verrassingsconcerten, gegeven door gelegenheidsformaties van artiesten die op het eiland aanwezig waren.

Tijdens het festival experimenteerde Oerol voor het eerst met wind- en zonne-energie. Samen met een paar bedrijven startte Oerol een pilot om te zien of kleine voorstellingen en publieksservices op groene energie kunnen draaien.

In september krijgt Oerol een staartje op Governors Island, het verlaten eiland voor de kust van Manhattan. Het theaterfestival New isLand, waarvan Oerol directeur Joop Mulder de artistieke leiding in handen heeft, is één van de activiteiten die in het najaar plaatsvinden in New York, in het kader van de viering van vierhonderd jaar vriendschap tussen Nederland en New York.