7-jarige kinderen verdacht van seksspelletjes

Redactie

Twee kinderen van 7 jaar uit Nijmegen worden verdacht van het plegen van ’seksuele spelletjes’ met twee schoolgenootjes van 5 en 7. De twee zitten op basisschool de Zonnewende, meldt De Gelderlander.

De ouders zijn gisteravond door de school geïnformeerd. Omdat harde bewijzen ontbreken en omdat het om jonge kinderen gaat, is besloten de veronderstelde dadertjes niet te schorsen van school. Uit voorzorg krijgen ze nu speltherapie.

De twee slachtoffertjes worden ook begeleid. Een van hen durft niet meer naar school.

De misstanden kwamen aan het licht nadat de ouders vermoedden dat er iets ernstigs was gebeurd. Op advies van de politie werden de vertrouwde leerkrachten ingeschakeld om de kinderen te ondervragen. Daarin gaven de kinderen aan onheus bejegend te zijn, eenmaal op het schoolplein en eenmaal in het wc-blok.

Dat moet al ergens tussen september en februari zijn geweest. "We waren aan het verbouwen en de kinderen spraken over wc’s waar ze normaal niet komen", aldus directeur Thea de Graaf van de Zonnewende.

Om de kinderen te beschermen worden geen details over het gebeurde naar buiten gebracht. Maar de handelingen waarover de slachtoffers reppen gaan verder "dan op een leuke manier ontdekken en duidelijk over de grens", aldus schoolbestuurder Henk Grootveld.


7-jarige kinderen verdacht van seksspelletjes  (foto: DAG)