Formule 1-teams breken met FIA

Peterselieman

De Formule 1-teams verenigd in de FOTA hebben donderdagavond besloten om te breken met de FIA. Ze willen volgend jaar een nieuwe raceklasse opzetten.


Het nieuws volgt op het laatste voorstel dat Max Mosley vandaag deed. Daarin beloofde hij voor volgend jaar dat de budgetlimiet naar 100 miljoen euro zou gaan en dat de reglementen grotendeels gelijk zouden blijven als die van 2009. Wel zouden de nieuwe teams enige compensatie krijgen.

"De teams kunnen niet langer doorgaan met het maken van compromissen ten opzichte van de fundamentele waarden van de sport en hebben dan ook geweigerd de voorwaardelijke inschrijving voor het wereldkampioenschap 2010 aan te passen," zo luidde een verklaring.

"Deze teams hebben daarom geen ander alternatief dan aan te kondigen dat er een nieuw kampioenschap wordt opgezet waarin de waarden van de deelnemers en partners gereflecteerd worden. De serie zal transparant bestuurd worden, één reglement kennen, het aantrekken van deelnemers aanmoedigen en er zal geluisterd worden naar de fans, inclusief het verlagen van de toegangsprijzen, partners en andere belanghebbenden."

"De belangrijkste rijders, sterren, merken, sponsoren, promoters en bedrijven die historisch gezien geassocieerd worden met de hoogste tak van motorsport zullen aan deze nieuwe serie deelnemen."

 Lees hier verder voor de complete verklaring van de FOTA

 

Voor meer F1-nieuws kijk je natuurlijk op de FOK!sport F1-site!.