Bossche zwemleraar langer vast

Redactie
De 59-jarige Bossche zwemschoolhouder Benno L. zit nog zeker drie maanden in voorarrest op verdenking van ontucht met bijna honderd meisjes. De raadkamer van de rechtbank in Den Bosch heeft dat vanmiddag bepaald, meldde een rechtbankwoordvoerster.

De verdachte werd vorige week maandag aangehouden. In zijn woning trof de politie tienduizenden seksueel getinte afbeeldingen van meisjes tussen de zes en zestien jaar.

Zijn advocaat had de rechtbank vandaag gevraagd om vrijlating van de man. Omdat het niet gaat om de zwaardere beschuldiging verkrachting en omdat de Bosschenaar niet meer werkt als zwemleraar was er volgens hem geen reden om het voorarrest te verlengen. De raadsman realiseerde zich echter dat de rechtbank vanwege de maatschappelijke onrust moeilijk voor vrijlating kon kiezen.

De politie verwacht dat het onderzoek nog zeker vier en mogelijk nog zes maanden duurt. Inmiddels werken ongeveer honderd agenten aan het onderzoek die nu vooral met man en macht proberen te meisjes op de beelden te identificeren. Tot en met gisteren was dat in twee gevallen gelukt.

Zwempedo zit nog zeker drie maanden vast  (foto: ANP)