Slachtoffers aardbeving boos op Berlusconi

Redactie
Ongeveer 1500 Italianen hebben vandaag in Rome geprotesteerd vanwege de langzame herstelwerkzaamheden in de regio Abruzzen. Een aardbeving verwoestte in april een groot deel van het gebied in Midden-Italië.

Bijna driehonderd mensen zijn omgekomen en ongeveer 60.000 mensen raakten dakloos. Veel betogers zijn zelf getroffen door de aardbeving. Ze vinden dat de hulpverlening en wederopbouw te langzaam gaan. Ook verwijten ze de Italiaanse premier Silvio Berlusconi dat hij veel beloftes heeft gedaan, maar ze niet nakomt.

De demonstranten zetten enkele tenten op voor het parlementsgebouw, waar de regering op dat moment vergaderde over de hulpverlening. De betogers hielden spandoeken omhoog met teksten als "Beschouw het als een kampeervakantie". Dit was een van de uitspraken die Berlusconi deed tijdens bezoeken aan de getroffen regio.

De stad L'Aquila en omgeving werden in de nacht van 5 op 6 april getroffen door de aardbeving, waardoor 299 mensen omkwamen. Meer dan duizend mensen raakten gewond. Meer dan 30.000 mensen verblijven nog altijd in een tent. Berlusconi heeft bezworen dat allen die hun huis zijn kwijtgeraakt, tegen het einde van de zomer weer onderdak hebben.

Slachtoffers aardbeving Italië protesteren in Rome  (foto: ANP)