[Upd] Zwemschoolhouder vast voor ontucht met leerlingen

Redactie

De politie heeft vorige week de 59-jarige eigenaar van een particuliere zwemschool in Den Bosch aangehouden wegens ontucht met meerdere minderjarigen die van hem zwemles kregen. Burgemeester Ton Rombouts heeft dat vandaag gemeld in een persverklaring. Rombouts sprak van een omvangrijke en vreselijke zedenzaak.

De zwemschool is gespecialiseerd in les aan kinderen met een verstandelijke beperking of watervrees, zei hoofdofficier G. van der Burg in een toelichting. Om hoeveel slachtoffertjes het gaat en of zij gehandicapt zijn, werd niet gezegd. Op vragen gingen de autoriteiten vandaag niet in. De ouders van reeds bekende slachtoffers zijn persoonlijk geïnformeerd.

De 59-jarige Bosschenaar Benno L. gaf les in zwembaden van gezondheidsinstellingen in Den Bosch, Vught, Sint-Michielsgestel en Vlijmen. Op de computer van de man zijn beelden gevonden waarop te zien is dat hij seksuele handelingen pleegt met kinderen. De politie heeft een grote hoeveelheid van zijn computerapparatuur in beslag genomen. Vijftig politiemensen, onder wie zedenrechercheurs en digitale experts werken aan het onderzoek. De man is donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en voor langere tijd vastgezet.

Voor ouders van de zwemleerlingen zijn morgenavond in Den Bosch, Vught en Drunen bijeenkomsten georganiseerd. Zij zijn vanmiddag per brief geïnformeerd door de burgemeester.

Noot redactie:

Er is ons door de gemeente Den Bosch verzocht hier mee te delen dat de voorlichtingsavonden alleen bestemd zijn voor de ouders die hierbij betrokken zijn, en per brief al uitgenodigd zijn. Het is dus geen algemene voorlichtingsavond!


Zwemschoolhouder vast voor ontucht met leerlingen  (foto: DAG)