Britse kinderen leren terroristen spotten

Veerle (Volpez)

Je kunt er volgens de Britten niet vroeg genoeg mee beginnen: terroristen en mensen met extremistische opvattingen herkennen. Britse schoolkinderen van tien en elf jaar wordt daarom geleerd hoe je deze mensen kan herkennen en hoe je dit bij de politie kan melden.

Meer dan tweeduizend kinderen in Groot-Brittannië hebben inmiddels de korte tekenfilm gezien waarin een leeuw vertelt dat een terrorist er heel normaal en als ieder ander uit kan zien. Daarnaast wordt het verhaal van Guy Fawkes verteld. De kinderen leren onder meer dat hij zijn opvattingen vormde toen hij nog op school zat. Door de kinderen op zo'n jonge leeftijd te leren over terrorisme, hopen de makers dat de strijd tegen terrorisme toegankelijker wordt gemaakt voor de kinderen.

De voorlichting over terrorisme is onderdeel van een politiecampagne die sinds 2003 al ieder jaar wordt gehouden. Nooit eerder stond terrorisme echter op de agenda. Tijdens deze campagne leren de kinderen ook hoe iemand uit het water gered kan worden en hoe zij internet op een veilige manier moeten gebruiken.

Met dank aan Pjet voor de submit.