Moord op studente: twintig jaar cel

GauloisesB.

De officier van justitie heeft vandaag twintig jaar cel geëist tegen de 20-jarige Dirk Z.. Het Openbaar Ministerie acht bewezen dat Z. schuldig is aan de moord op de 25-jarige studente Suzanne Martens uit Groningen, in november 2008. Tijdens de moord was Z. onder invloed van cocaïne en alcohol.

Tijdens de zitting vertelde Dirk Z. dat hij zich 'op wat vage dingen na' niets kan herinneren van de moord. Daarnaast kwam hij met een aantal tegenstrijdige verklaringen, zegt het Groningse OM. De man zegt niet uit te kunnen sluiten dat hij de moordenaar van zijn eigen buurvrouw is, omdat hij onder invloed was van drugs en alcohol. 

Op 2 november vorig jaar trof de politie aan de Goeman Borgesiuslaan het stoffelijk overschot aan van de lichamelijk gehandicapte Suzanne, die in Groningen Engels studeerde. Ze is overleden na negentien steekwonden in haar gezicht, borst en keel. In de woning werd bloed van Z. gevonden, waar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) een DNA-profiel uit kon halen. Ook vond de politie bloed van het slachtoffer in het huis van Z.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.