Vader Katja meldt zichzelf

GauloisesB.

De vader van de 7-jarige Katja Leendertz heeft zichzelf gemeld. Katja werd woensdagochtend ontvoerd vanaf het schoolplein van haar school in Ede. De vader heeft vanochtend telefonisch contact opgenomen met regionaal nieuwsblad Ede Stad en zegt het meisje meegenomen te hebben naar het Amerikaanse Pennsylvania.

De vader, woonachtig in de VS, zegt dat hij de volledige voogdij over Katja toegewezen heeft gekregen. Naar eigen zeggen heeft hij dit niet tegen haar moeder verteld, omdat hij bang was dat Katja dan meegenomen zou worden naar de Oekraïne, waar de moeder van origine vandaan komt.

"Als zij had geweten dat ik volledig gezag had gekregen, dan had ze Katja meegenomen en had ik haar niet meer gezien. Ik heb altijd geprobeerd alles met schikken te regelen, maar dit is het eindpunt van de piramide die door de moeder is gespitst", laat de vader van Katja weten.

"Ik heb zes jaar strijd gevoerd. De moeder heeft de laatste jaren alle contact met mijn dochter tegengehouden. Ik heb nu eindelijk alleenrecht over mijn dochter gekregen en ik heb haar gelijk opgehaald bij school", vervolgt de vader. Hij zegt al contact te hebben gehad met de politie, nadat hij hoorde van alle paniek die was ontstaan. "Ik wist niet dat er kortgeleden een kind was ontvoerd door ontuchtplegers. Ik had die paniek nooit verwacht, want ik haalde gewoon mijn dochter op."