Arie Boomsma schrijft boek over mannelijk lichaam

Redactie

Relihunk Arie Boomsma had de laatste maanden íets te veel tijd om na te denken. Zijn tijdelijke schorsing door de EO wegens sexy foto's van zijn half ontblote lijf in L'Homo, een uitgave van Linda, zette de presentator op het spoor voor een nieuw boek.

Het moet gaan over het mannelijk lichaam en het taboe dat daar nog steeds op schijnt te liggen. Met Vrij Nederland-columnist Stephan Sanders is Boomsma begonnen aan een serie interviews met mannen uit de literatuur, sport, filosofie en politiek over hoe zij denken over hun lijf.

"Ik merkte dat er op het mannelijk lichaam nog steeds een taboe rust in veel kringen", vertelt Arie Boomsma op zijn eigen website. "Dat geldt voor bepaalde religieuze stromingen, maar ook in intellectuele kringen en in de politiek. Daarnaast zie je onder mannen ook steeds meer het tegenovergestelde, een overdreven fascinatie voor gezondheid, het Adonis-Complex of andere vormen van obsessie voor het lichaam."

Sanders en Boomsma interviewen mannen over hun relatie met het eigen lichaam en proberen aversie en obsessie te doorgronden. Wanneer het boek uitkomt, is nog onbekend.