Fortuna Sittard wil met KNVB schikken

Marc (MPG)
Fortuna Sittard zal een kort geding aanspannen tegen de uitspraak van de licentiecommissie. Hiermee wil men proberen de uitspraak te vernietigen, maar de club staat ook open voor een schikking met de KNVB.

Vorige week werd de licentie door de licentiecommissie van de KNVB ingetrokken, waardoor de club na dit seizoen zal verdwijnen uit het betaalde voetbal. Deze uitspraak zorgde ervoor dat de Limburgse club alleen nog een gang naar de burgerrechter kan maken om de uitspraak op te schorten of te vernietigen.

Het clubbestuur heeft vertrouwen in een goede afloop van de rechtszaak. De voorkeur gaat echter uit naar een schikking met de bond. Volgens de club zou de licentiecommissie te weinig oog hebben gehad voor de bijzondere omstandigheden waarin de club verkeerde. Er zou alleen gekeken zijn naar de plannen voor februari 2009, waarbij een fusie met Roda JC werd uitgewerkt, maar niet naar de situatie na februari. Na de mislukte fusie pogingen zouden namelijk plannen gemaakt zijn die Fortuna Sittard een solide financiële basis en continuïteit zouden kunnen geven.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!voetbalmanager!