Nederland op pad op Hemelvaartsdag

Redactie
Veel Nederlanders zijn vandaag op pad gegaan om Hemelvaartsdag op een aangename wijze door te brengen. Dat kon een meubelboulevard zijn, een tuincentrum of een attractiepark. Ook het strand was in trek, al was het wat fris voor een zonnebad.

De drukte op de wegen viel mee, in vergelijking met andere "mooie" dagen, zei een woordvoerder van de ANWB. "Het was ook geen extreem mooi weer."

"Het dagjesverkeer ging vooral richting Zeeuwse kust en richting Den Haag", aldus de ANWB-woordvoerder. In de Hofstad begon vandaag ook de Tong Tong Fair, voorheen Pasar Malam. Het evenement, dat duurt tot en met 1 juni en vooral liefhebbers van de Indische cultuur trekt, maakte een goede start. Vorig jaar trok de Fair een recordaantal van 133.000 bezoekers.

"Zeer tevreden" was ook het Dolfinarium Harderwijk. Het waterdierenpark verwelkomde "enkele duizenden" bezoekers. "Ongeveer hetzelfde aantal als vorig jaar. Wat dat betreft merken wij weinig van een economische crisis", aldus een woordvoerder. Bruinvis Kwin, die twee weken geleden werd geboren, was de publiekstrekker.