ABN Amro gaat flink snijden

Redactie

ABN Amro gaat snijden in de kosten. Over drie jaar moeten de uitgaven bij de bank met 20 procent zijn verlaagd. De besparing gaat gepaard met het verlies van 6500 banen. Dit melden de vakbonden CNV Dienstenbond en De Unie vandaag.

Een woordvoerder van ABN Amro wilde de besparingen niet bevestigen. Hij zei echter wel dat bestuursvoorzitter Gerrit Zalm dinsdag het personeel informeert over de toekomstplannen voor de nieuwe bank. Later op de dag licht Zalm tegenover verschillende media de plannen toe.

De Nederlandse delen van ABN Amro en Fortis Bank Nederland zijn in handen van de Nederlandse staat. Deze nam de banken vorig jaar op het hoogtepunt van de financiële crisis over van het in problemen geraakte concern Fortis. Begin dit jaar werd oud-minister van Financiën Zalm aangesteld om leiding te geven aan de samenvoeging van de twee banken.

Oorspronkelijk was tussen Royal Bank of Scotland, Santander en Fortis, het consortium dat heel ABN Amro in 2007 had overgenomen, afgesproken dat in Nederland 7800 banen zouden verdwijnen. Hierbij zouden geen gedwongen ontslagen vallen. Volgens de vakbonden sluit ABN Amro nu gedwongen ontslagen niet meer uit.


ABN Amro gaat flink snijden  (foto: DAG)