Poolse monnik schrijft kamasutra

Redactie
Een Poolse katholieke priester heeft een seksgids geschreven met tips voor een spannend seksleven voor katholieken. Het boek heet 'Seks zoals u het nog niet kent: voor getrouwde koppels die van God houden', maar in Polen is de bestseller al tot Kamasutra voor katholieken gebombardeerd, berichtten Poolse media gisteren.

De Franciscaner monnik wil met zijn boek een einde maken aan de negatieve verhalen over seks in de katholieke kerk. Tot in detail beschrijft de priester hoe ze te werk moeten gaan. "Alles wat je doet, van streling tot standje, om elkaar op te winden is toegestaan en verblijdt god", aldus de celibatair levende auteur Ksawery Knotz. Wel adviseert hij koppels te waken voor saaiheid zoals in "saaie voetbalwedstrijden op lokaal niveau". Hij zegt zijn informatie te hebben verkregen van koppels die hij raad heeft gegeven. Ook beheert de priester al een jaar een website, waarop hij sekstips geeft.

Volgens Knotz verschilt zijn mening niet van die van de kerk. Ook hij ontraadt het gebruik van voorbehoedsmiddelen, omdat dat "koppels zou afleiden van de katholieke levensstijl". De Poolse katholieke kerk zou achter de inhoud van het boek staan.