'Gordon Ramsay vloekt te veel'

Redactie

Nee, een boegbeeld van de Bond tegen het vloeken zou hij al nooit worden, maar zelfs voor Gordon Ramsay zijn er grenzen. De populaire Britse tv-kok, die bekend staat om zijn grove taalgebruik, heeft een flinke uitbrander gekregen van de Britse mediawaakhond Ofcom. In een van zijn shows werd in de eerste veertig minuten namelijk maarliefst 115 keer gescholden.

Vaste kijkers van Ramsay's show Great British Nightmare, dat in Nederland als 'Oorlog in de keuken' wordt uitgezonden, zijn bekend met de grofgebektheid van de chef-kok. Maar in de uitzending die in Engeland op 30 januari werd uitgezonden ging Ramsay volgens Ofcom echt te ver. 'In de eerste veertig minuten scheldt hij gemiddeld om de twintig seconden. In één bepaalde tirade gebruikt Ramsay zelfs dertig keer het woord fuck in twee minuten', zo stelt Ofcom.

Naar aanleiding van de uitzending kreeg de mediawaakhond 51 officiële klachten binnen. Reden genoeg voor Ofcom om Ramsay een stevige uitbrander te geven. Voorlopig blijft het echter bij een waarschuwing. Het Britse Chanel 4, waar Ramsay's programma wordt uitgezonden, is verbaasd over de reprimande. 'De vaste kijker weet dat Gordon nogal grof in de mond is. Hij was ditmaal misschien wat steviger in zijn taalgebruik dan gemiddeld, maar dit is niks nieuws voor onze kijkers'.


'Gordon Ramsay vloekt te veel'  (foto: DAG)