[Upd] Van Gaal vertrekt naar Bayern München

Sjors (Sj0rSz)

Louis van Gaal zwaait vanaf volgend seizoen de scepter over Bayern München. De huidige werkgever van de trainer, landskampioen AZ, en de Duitsers hebben inmiddels overeenstemming bereikt over een vertrek.

Begin mei werden de geruchten steeds sterker dat Van Gaal volgend seizoen bij Der Rekordmeister werkzaam zou zijn. Het is nog niet duidelijk voor hoeveel jaar de trainer naar Bayern München gaat.

Enkele dagen geleden bereikte Van Gaal al een persoonlijk akkoord met de ploeg, die enkele weken geleden Jürgen Klinsmann ontsloeg. Bij de ploeg uit Beieren staat ook Mark van Bommel onder contract.

Update:

Louis van Gaal gaat in de komende dagen bij Bayeren München een contract tekenen dat hem tot 30 juni 2011 aan de Zuid-Duitse club gaat binden. AZ geeft de trainer zonder voorwaarden vrij en in ruil daarvoor zal de club volgend jaar in de zomer een vriendschappelijke wedstrijd tegen Der Rekordmeister gaan spelen.

"We zijn er blij mee dat we met Louis van Gaal een ervaren en succesvolle trainer hebben binnengehaald," meldt Karl-Heinz Rummenigge op de site van Bayern.

Kijk voor meer voetbalnieuws op FOK!sport!