Honden gedumpt op onbewoond eiland

Floxje
Dierenactivisten proberen met man en macht enkele honderden honden te redden van het onbewoonde eiland Pulau Tengah, in Maleisië waar zij zijn gedumpt door de inwoners van een nabij gelegen plaats. De inwoners vonden dat de rondzwervende honden voor overlast zorgden en omdat de overheid niet ingreep werden de inwoners tot deze maatregel gedwongen.

De Maleisische autoriteiten kenden het probleem van de rondzwervende honden maar weigerden de honden in te laten slapen, waarop de beesten door de inwoners op het eiland werden gedumpt. Doordat er op het eiland geen eten is sterven de honden van de honger, verdrinken ze bij het proberen terug te zwemmen naar het vaste land en zijn ze gedwongen om dode soortgenoten op te eten.

Dierenasiel FFF probeert de honden te redden, maar omdat de beesten bang zijn is het moeilijk ze te vangen. De oprichtster van de dierenkliniek vermeldt dat er wereldwijde belangstelling voor de situatie is en dat zij giften krijgt om de dieren van het eiland af te halen. Ook zijn er volgens de vrouw duizenden e-mails en telefoontjes van bezorgde mensen binnengekomen bij haar asiel.