Aanrijder dagvaardt ouders doodgereden kinderen

Lisette (E-Lise)

Een aangrijpend ongeval waarbij twee kinderen om het leven kwamen, krijgt een pijnlijke wending. De veroorzaker van het ongeluk dagvaardt de ouders van de kinderen als medeplichtigen aan de dood van Ina (1) en Thibo (9). "Een schande", vinden Daniël Vermeiren en zijn vrouw Lesley Cornand.

Op 26 juli vorig jaar kwamen de twee kinderen om het leven doordat de 77-jarige automobilist tegen de auto van hun ouders knalde. De verkeerslichten op de kruising waren op dat moment defect. Voor de rechter is de 77-jarige E.V.d.W de enige schuldige, omdat hij een voorrangsbord heeft genegeerd. Op de vraag van diens advocaat om bijkomend onderzoek te voeren naar medeverantwoordelijkheid van het Mechelse stadsbestuur, het Vlaams Gewest en de ouders, ging de rechter niet in.

De oude man heeft nu de ouders rechtstreeks gedagvaard. Hij is van mening dat de ouders gedeeltelijk medeverantwoordelijk zijn voor de dood van hun kinderen. Als reden geeft hij op dat de sluiting van de gordel van het kinderzitje van Ina slecht functioneerde en omdat Thibo te groot was om nog op een verhoogkussen te zitten.

Woensdag kregen de onthutste ouders de dagvaarding. “Hebben we dan nog niet genoeg meegemaakt? De sluiting van het zitje was inwendig versleten. Dat was niet eens zichtbaar. Een factuur bewijst dat het zitje slechts twee jaar oud was.” zeggen Daniël en Lesley. “Volgens de aanrijder is alles andermans schuld, terwijl hij wel een bord heeft genegeerd. We vragen niet meer dan dat hij boet. Dat doen wij sinds het ongeval al elke dag. Hij vraagt zelfs een morele schadevergoeding.”