Vader Dokic dreigt met opblazen auto ambassadrice

Redactie
De vader van tennisster Jelena Dokic heeft gedreigd de auto van de Australische ambassadrice in Servië op te blazen. Damir Dokic reageerde met zijn actie zijn frustraties af op de media in Australië, die eerder deze week het verhaal publiceerden dat hij zijn dochter stelselmatig heeft geslagen.

De minister van Binnenlandse Zaken, Ivica Dacic, maakte gisteren bekend dat vader Dokic woensdag in Servië werd gearresteerd vanwege zijn bedreigingen. Ook is zijn huis onderzocht omdat hij liet weten over talloze wapens te beschikken.

Jelena Dokic heeft al jaren een moeizame relatie met haar vader, die weer regelmatig problemen heeft gehad met de Australische autoriteiten. Na een ruzie in 2004 besloot Dokic in 2004 voor haar geboorteland Servië te gaan tennissen. De problemen tussen haar en de officials werden echter opgelost, waarna Dokic zich weer voor Australië beschikbaar stelde.

Het Australische publiek sloot haar in januari weer definitief in de armen na haar sterke optreden bij de Australian Open.