Twaalf jaar cel voor kinderverkrachter

Veerle (Volpez)

Het gerechtshof in Breda heeft Geoffrey J. geen tbs opgelegd voor de verkrachting van een 9-jarig meisje. Het meisje werd in 2006 door de man verkracht in haar eigen slaapkamer. In hoger beroep werd de man veroordeeld tot twaalf jaar celstraf, dit is twee jaar meer dan de rechtbank in Breda hem vorig jaar februari gaf.

In het hoger beroep had het Openbaar Ministerie (OM) geëist dat J. tien jaar cel en tbs met dwangverpleging opgelegd zou krijgen. De eis tot tbs werd echter door het gerechtshof afgewezen, omdat het niet met zekerheid kan worden vastgesteld dat J. verminderd toerekeningsvatbaar was tijdens de verkrachting. J. weigerde mee te werken aan onderzoek naar verminderde toerekeningsvatbaarheid. Hierdoor lukte het niet om goede rapportages uit te brengen. Hij moet volgens het hof daarom als volledig toerekeningsvatbaar worden beschouwd.

In 2006 ging J. door een raam de slaapkamer van het toen 9-jarige meisje binnen. Terwijl haar ouders in hetzelfde huis lagen te slapen verkrachtte hij het meisje. De ouders hebben niets van de verkrachting gemerkt.

De twaalf jaar celstraf die nu is opgelegd is de maximale straf voor dit misdrijf. Het hof heeft besloten de maximale straf te geven, aangezien de man al drie keer eerder veroordeeld is voor een zedenmisdrijf. In 2003 legde het hof in Breda hem al een gevangenisstraf van acht jaar op voor de aanranding van een ander 9-jarig meisje.

Met dank aan airedale1002 voor de submit.