Hennepschat achter krattenlabyrint

Veerle (Volpez)

In een bollenschuur in Wervershoof heeft de politie vanochtend een enorme hennepplantage ontmanteld. Vier jaar lang hebben de ongeveer 6400 planten verborgen gelegen achter een labyrint van hoog opgestapelde bollenkisten.

Via de tiplijn 'meld misdaad anoniem' werd de politie ingeseind over de plantage. Toen de politie eenmaal aankwam op het opgegeven adres in Driehuizen was het wel even zoeken, aangezien de grote schuur in eerste instantie vol leek te staan met grote kratten en pallets. Achter deze houten 'muren' ging een gangenstelsel naar de plantage schuil.

De eigenaren van de bollenschuur zijn inmiddels aangehouden door de politie. Zij hebben mogelijk miljoenen euro's verdiend met deze en mogelijk andere plantages in West-Friesland. Naar schatting hebben de planten een waarde van negentig euro per stuk. De vondst zou hiermee totaal 576.000 euro waard zijn.

Enige tijd later zijn er op de Vleetweg en de Broekerhaven in Grootebroek nog twee schuren onderzocht door de politie. Hier werd geen hennep aangetroffen, maar wel gebruikte apparatuur waarmee een hennepplantage draaiend gehouden kan worden.

Foto's van de hennepplantage zijn hier te vinden.

Met dank aan dimage voor de submit.