Aantal verdachte sterfgevallen loopt op

Redactie

In Mexico zijn waarschijnlijk nog eens zeven mensen overleden aan de varkensgriep. Het aantal verdachte sterfgevallen in Mexico komt hiermee  op 159. Dat heeft de Mexicaanse minister van Gezondheid José Angel Córdova gisterenavond (plaatselijke tijd) gezegd. Het vermoedelijke aantal besmettingen in Mexico staat volgens de minister op bijna 2500. Vooralsnog is echter van slechts zeven mensen zeker dat ze aan de varkensgriep zijn overleden.

Ook in Duitsland is de varkensgriep opgedoken. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid van de Duitse deelstaat Beieren vandaag bekendgemaakt. Het gaat om een patiënt uit de buurt van de stad Regensburg.

Een 28-jarige vrouw uit Oostenrijk lijdt "zeer waarschijnlijk” aan varkensgriep. Dat hebben de Oostenrijkse minister van Gezondheid Alois Stöger en de gezaghebbende viroloog Franz X. Heinz gisterenavond gezegd tegen Oostenrijkse media.

De vrouw ligt in quarantaine in een ziekenhuis in de hoofdstad Wenen. Vorige week had ze een reis naar Guatemala gemaakt. Op de terugweg naar Oostenrijk maakte zij een tussenstop in Mexico, het land waar het varkensgriepvirus uitbrak.