Baby's zwaarder door flesvoeding

Lisette (E-Lise)

Doordat flesvoeding meer proteïne dan borstvoeding bevat, groeien baby's die de fles krijgen sneller. Dit blijkt uit een internationaal onderzoek onder duizend baby's.

De zuigelingen werden verdeeld in drie groepen. Groep één kreeg borstvoeding. De tweede groep kreeg flesvoeding met een laag proteïnegehalte en de derde groep kreeg flesvoeding met een hoog proteïnegehalte. De baby's zijn tot hun tweede levensjaar gemeten op gewicht, lengte en body mass index. De groep met het hoge proteïnegehalte in hun flesvoeding bleken zwaarder. Professor Berthold Koletzko, leider van het onderzoek, raadt hierdoor borstvoeding aan.

De analisten concluderen naar aanleiding van het onderzoek dat een lage concentratie proteïne in flesvoeding, obesitas kan voorkomen op latere leeftijd. Producenten van flesvoeding hebben de dosis proteïne in flesvoeding inmiddels verlaagd. Een woordvoerder van de Britse Infant and Dietetic Food Association benadrukt dat voor een volledig beeld van de gevolgen op latere leeftijd meer onderzoek nodig is.