Mus met peuk doet winkel in rook opgaan

Djeez

Pech voor de inwoners van het Engelse dorpje Leasingham. De lokale buurtsuper is namelijk in brand gestoken. De dader werd gelukkig snel gevonden, al kan men deze niet achter tralies stoppen. De brandstichter blijkt namelijk een musje te zijn, die met een nog smeulende sigarettenpeuk de winkel in de hens zette.

Na een eerste onderzoek was de oorzaak van de mysterieuze brand nog onduidelijk. "Er was geen gaslek, en er kon ook geen kortsluiting geweest zijn", aldus een brandweerman. Pas na een tweede controle trof men enkele vogelnestjes op het dak van de ruïne aan. In een van de nestjes stuitten de onderzoekers op de resten van een sigaret.

De winkeleigenaar, Paul Sheriff, is onthutst over het feit dat de dader een weerloos musje blijkt te zijn. "Tijdens de spitsuren komen hier tientallen mensen om een pakje sigaretten. Het is onmogelijk te zeggen wiens sigaret uiteindelijk mijn winkel in de as heeft gelegd. Het is ongelooflijk dat zo'n klein beestje zo een enorme ravage kan aanrichten", vertelt Sheriff. 

Het arme vogeltje zal nog flink aan de bak moeten om de schade te vergoeden. De totale schade wordt namelijk geschat op zo'n 280.000 euro.