Omstreden imam bij Defensie aan de slag

Redactie
De omstreden Nederlands-Marokkaanse imam Ali Eddaoudi mag toch aan de slag als geestelijk verzorger bij Defensie. Dat heeft staatssecretaris Jack de Vries van Defensie vanavond bekendgemaakt.

De Vries heeft een gesprek gehad met de imam. Daarin heeft Eddaoudi "nog eens verzekerd dat hij voluit afstand neemt van de gewraakte uitspraken". "Op grond daarvan ben ik tot de conclusie gekomen dat er geen nieuwe feiten zijn die ontbinding van de reeds aangegane arbeidsrelatie zouden rechtvaardigen", aldus De Vries. "Ik ben ervan overtuigd dat betrokkene als geestelijk verzorger in staat zal zijn, ook voor andere geloofsrichtingen, zijn werk goed en integer te doen."

Eddaoudi schreef de afgelopen jaren columns waarin hij de premier een hypocriet noemde en "nog geen deurmat waardig". Ook schreef hij dat er van een broederschap tussen moslims en christenen geen sprake kan zijn en dat de Nederlandse missie in Afghanistan bedoeld is om de Afghanen in eigen land te terroriseren. CDA, VVD, PVV, SGP en Verdonk waren boos dat Defensie deze imam wilde aanstellen als geestelijk verzorger.

Omstreden imam bij Defensie aan de slag  (foto: ANP)