Verdachte zaak Boerebach 8 maanden cel

Robert (Toiletboy)
Bij een dramatisch verkeersongeval op 22 juli 2003 kwamen de broertjes Lesley en Sven Boerebach (negen en twaalf jaar oud) om het leven. Nu, bijna zes jaar later, heeft de Hoge Raad bepaald dat de automobilist Duncan van W. (36) uit Lelystad acht maanden de cel in moet.

Van W. heeft bij het gerechtshof in Leeuwarden al acht maanden tegen zich horen eisen, maar ging in hoger beroep. Dit bleek nutteloos want ook de Hoge Raad oordeelde dat Van W. terecht tot acht maanden cel is veroordeeld.

Van W. heeft altijd volgehouden dat hij onschuldig is. De broertjes Boerebach kwamen om bij een ongeval op de kruising Wisentweg-Biddingweg bij Dronten. Toen Van W. de weg over wilde steken tussen twee trekkers door, botste de BMW waar de broertjes in zaten, op de auto van Van W. Vervolgens botste de BMW frontaal op de tweede trekker, met fatale gevolgen. Dora, de moeder van de twee, raakte zwaar gewond, maar overleefde het ongeval.

Lesley en Sven worden herinnerd op verschillende manieren. Ieder jaar wordt er het Lesley Boerebachtoernooi georganiseerd voor voetbaltalentjes. De kinderboerderij in Emmeloord draagt Svens naam. De vader van de broertjes, voormalig profvoetballer Michel Boerebach, heeft het boek ‘Nooit meer zaterdag’ geschreven, waarin hij beschrijft wat de impact was die het ongeval op hem had.