Michael Jackson kan veiling niet tegenhouden

Redactie
Meer dan tweeduizend persoonlijke objecten van Michael Jackson komen tegen zijn zin onder de hamer. Dat was vandaag ook de uitkomst van een tweede rechtszaak die het productiebedrijf van de popster had aangespannen tegen het bedrijf dat de veiling organiseert.

De veiling is door het popidool zelf bedacht omdat hij kampt met een nijpend geldtekort. Jackson moest vorig jaar zijn landgoed Neverland verkopen omdat hij zijn hypotheekschuld niet meer kon betalen. Maar omdat sommige van de spullen "onbetaalbaar en onvervangbaar" zijn en "uitzonderlijke emotionele waarde" bezitten, wilde de zanger toch afzien van de openbare uitverkoop. De rechter heeft hem nu ook in hoger beroep in het ongelijk gesteld.

Verkocht worden onder meer de hekken van Jacksons ranch Neverland. Het landgoed zelf had Jackson eerder al verkocht. De witte glitterhandschoen die de zanger in de videoclip van het nummer Billie Jean droeg, gaat ook onder de hamer. Zanger Mika heeft al gezegd het kleinood, dat meer dan 15.000 dollar kost, per se te willen bemachtigen voor zijn optredens.

Een zilveren Rolls Royce waarvan het interieur is versierd met 24-karaats goud, zal naar verwachting tussen de 140.000 en 160.000 dollar opbrengen. Een met goud geverfde troon zal vermoedelijk voor 1500 tot 2500 dollar van de hand gaan.

Julien's Auctions brengt de spullen van Jackson van 22 tot en met 25 april onder de hamer. De totale verwachte opbrengst ligt tussen de 1,5 en 3 miljoen dollar.