Gemeente Sittard gaat Fortuna helpen

Nina (Feejx)

De gemeente Sittard zal het noodlijdende Fortuna Sittard toch een helpende hand gaan bieden. De DSM Voetbalacademie voor de jeugd van Roda JC, MVV en Fortuna zal zeer waarschijnlijk naast het stadion van de club worden geplaatst.

De wethouder van sport in Sittard, Ruud Guijt, liet weten dat men op dit moment bekijkt wat er mogelijk is op het gebied van talentontwikkeling. "Wij doen niet aan schuldsanering en vermindering van de exploitatielasten; dat blijft ook zo. Door de plannen voor de voetbalacademie en die van Fortuna samen te voegen, kan dat een positief effect hebben voor de voetbalclub."

In eerste instantie was het de bedoeling dat Roda JC en Fortuna Sittard samen verder zouden gaan als Sporting Limburg. De provincie Limburg weigerde echter om geld in de fusieclub te pompen, waardoor de twee clubs weer terug bij af waren.

Mocht het plan van de academie in elk geval doorgaan, dan is het voor Fortuna Sittard mogelijk om extra geld te genereren. Dat geld kan dan weer gebruikt worden om te zorgen dat de licentie behouden blijft. Hiervoor moet de ploeg voor 22 april een bedrag van 1,8 miljoen euro naar de Nederlandse voetbalbond (KNVB) overmaken.

De komende dagen zullen beide partijen overleg gaan voeren over hoe men de plannen wil gaan uitvoeren.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport