Serie The Truman Show straks in Nederland op tv?

Martijn (Tinuzzz_Talpa)

Het Nederlandse televisieproductiebedrijf Tuvalu heeft een optie gekocht op het Britse televisieformat Make My Day. In de serie wordt een bepaald persoon, gedurende een hele dag, gevolgd door verborgen camera's. Tijdens deze dag gebeuren er opmerkelijke dingen met deze hoofdpersoon. Het format kent een gelijkenis met The Truman Show en werd door het Britse Channel 4 aangekondigd als "The Truman Show was een film, dit is real life".

In de film The Truman Show wordt het leven van Truman Burbank, gespeeld door raskomiek Jim Carrey, volledig geregisseerd door de John de Mol-achtige Christof. Christof heeft het format bedacht dat een bepaald persoon gedurende zijn hele leven gevolgd wordt door verborgen camera's. Alles is Trumans leven is nep, van de gebouwen tot de zogenaamde bewoners van zijn dorpje Seahaven. Het bedrijf Tuvalu hoopt het format in Nederland aan de man te brengen. 

De hoofdpersoon in de serie is opgegeven door vrienden of familie. De bedoeling is dat hij of zij de meeste geweldige, maar vreemdste dag van zijn of haar leven krijgt. Aan het einde van het etmaal wordt de hoofdpersoon op de hoogte gesteld dat hij of zij in de maling is genomen door het tv-programma.

Neem ook een kijkje in ons TV-forum!

The Truman Show trailer