Deel Rotterdamse waterleidingen weer hersteld

Redactie
Waterbedrijf Evides heeft een deel van de gesprongen waterleidingen in de regio Rotterdam gisterenavond kunnen repareren. De bedoeling is dat de rest van de getroffen huishoudens in de loop van vandaag weer normaal water uit de kraan krijgen.

Dat staat vanmorgen op de website van Evides te lezen. "Er kan in eerste instantie nog sprake zijn van bruin water", waarschuwt de waterleverancier wel. Dit water is drinkbaar, maar Evides raadt toch aan het water eerst te koken voor consumptie. Ook is het niet verstandig kleren in het bruine water te wassen.

In de regio Rotterdam sprongen gisterenavond op meerdere plaatsen de waterleidingen. Het gaat om straten in onder meer de stad Rotterdam, Pernis, Hoogvliet, Spijkenisse en Simonshaven. Ongeveer tweehonderd woningen kwamen zonder water zitten.

Volgens een woordvoerster van waterbedrijf Evides zijn in sommige gevallen huizen en kelders ondergelopen en zijn stukken stoep en straat ingezakt door zand dat eronder is weggespoeld. De Hilledijk in Rotterdam-Zuid is het zwaarst getroffen.

Het bedrijf zegt dat de problemen te wijten zijn aan het opvoeren van de waterdruk. Dat gebeurt al een paar dagen om het leidingnet te testen teneinde meer water te kunnen leveren.