Voetbal: Uitslagen Champions League 08/04

Stefan (sportfreak)

Vanavond werden er twee wedstrijden gespeeld in de kwartfinales van de Champions League. Liverpool nam het thuis op tegen Chelsea en Barcelona speelde tegen Bayern München. De returns zijn volgende week dinsdag.


Liverpool - Chelsea
Chelsea staat met één been in de halve finales van de Champions League. Uit bij Liverpool wist de ploeg van Guus Hiddink de tegenstander op alle fronten te overklassen en met 1-3 te winnen. Enige aderlating voor Chelsea is de schorsing van John Terry voor de return in Londen.

Meteen vanaf de aftrap koos Chelsea ervoor om met de punt naar voren te spelen om zo de verdediging van Liverpool flink onder druk te zetten, maar het was de thuisploeg die de eerste kans kreeg om op voorsprong te komen. Het schot van Kuijt werd echter geblokt door Ivanovic en zeilde daardoor maar net langs de doelpaal. Drie minuten later was het wel raak. Kuijt wist met een schitterende pass Arbeloa te bereiken. De Spaanse back wist op zijn beurt Torres te vinden, die meteen op doel schoot en Cech kansloos liet. Kort daarna had Drogba de gelijkmaker op zijn schoen, maar faalde oog in oog met Reina.

Het spel golfde vervolgens op en neer en beide ploegen kregen kansen, maar Drogba, tweemaal oog in oog met Reina, en Torres hadden het vizier niet op scherp staan. Na een groot half uur zette Liverpool via Kuijt, Torres en Arbeloa een sterke aanval op, maar het schot van Arbeloa ging maar net voorlangs het doel van Chelsea-keeper Cech. Chelsea wist naarmate de eerste helft vorderde steeds meer druk te zetten richting het doel van Reina en na veertig minuten kwam de ploeg van Hiddink verdiend op gelijke hoogte. Uit een corner wist Ivanovic knap raak te koppen en scoorde zo het belangrijke uitdoelpunt voor Chelsea. Het had niet veel gescheeld, of The Blues keken al snel weer tegen een achterstand aan. Kuijt wist door te breken, maar Cech keerde op knappe wijze het schot van onze landgenoot.

Ook na rust wisten beide ploegen voor gevaar te stichten. De eerste grote kans van de tweede helft kwam van de voet van Drogba, maar zijn bal werd van de lijn gehaald door Liverpool-verdediger Carragher. Niet lang daarna schoot Torres maar rakelings over het doel van Cech. Na een groot uur kwam Chelsea op een verdiende voorsprong. Het doelpunt viel opnieuw uit een corner en het was weer Ivanovic die zichzelf knap vrijworstelde en hard binnenkopte. Vijf minuten later schoot Drogba zijn team zelfs naar een 1-3 voorsprong. De harde voorzet van Malouda werd door alle Liverpool-verdedigers gemist, maar Drogba wist zijn schoen er nog tegenaan te zetten en zodoende de bal achter doelman Reina te krijgen.

Het laatste kwartier probeerde Liverpool, mede door het inbrengen van Babel en Dossena, nog voor gevaar te stichten voor het doel van Cech, maar The Reds wisten de verdediging van Chelsea, op een gevaarlijk afstandsschot van Alonso na, niet meer in verlegenheid te brengen. Door dit resultaat zal Liverpool tijdens de return alle zeilen moeten bijzetten om de halve finales van de Champions League te halen.


Karakteristieken

Liverpool-Chelsea 1-3
6' Torres 1-0
39' Ivanovic 1-1
62' Ivanovic 1-2
67' Drogba 1-3

Toeschouwers: 45.000
Scheidsrechter: Bo Larsen (Den)
Stadion: Anfield Road, Liverpool
Gele kaart:Fábio Aurélio (Liverpool) S. Kalou, Terry (Chelsea)

Opstellingen

Liverpool: Reina, Arbeloa, Carragher, Skrtel, Fábio Aurélio (Dossena/75), Kuijt, Lucas (Babel/79), Gerrard, Alonso, Riera (Benayoun/68), Torres

Chelsea: P. Cech, Ivanovic, Alex, Terry, A. Cole, Ballack, Essien, Lamprd, S. Kalou, Drogba (Anelka/80), Malouda

Barcelona - Bayern München
Ook FC Barcelona heeft een grote stap gezet op weg naar de halve finale van de Champions League. De Catalaanse club boekte een klinkende overwinning op Bayern München (4-0), waardoor de return een formaliteit lijkt te zijn.

Binnen een kwartier stond FC Barcelona, dankzij een aantal prachtige combinaties, al op een 2-0-voorsprong. De eerste treffer was afkomstig van Messi, die door Eto'o in stelling werd gebracht. Bij de daaropvolgende goal eisten beide spelers opnieuw de hoofdrol voor zich op, zij het in omgekeerde volgorde.

Kort daarna wond Josep Guardiola, trainer van FC Barcelona, zich vreselijk op om het feit dat zijn ploeg geen strafschop kreeg. Messi werd namelijk door Lell onderuit gehaald. Aan het einde van het liedje mocht de oefenmeester het duel vanaf de tribune bekijken, aangezien hij door de arbiter werd weggestuurd. Vanaf die positie zag hij wel hoe Messi de zorgen voor Bayern München nog meer wist te vergroten.

Vlak voor rust strooide Henry nog meer zout in de Duitse wonden door de vierde treffer voor zijn rekening nemen. De Duitsers kwamen in de eerste 45 minuten niet verder dan een schot van Ribéry.

Ook in de tweede helft was FC Barcelona heer en meester in Camp Nou. De ploeg hanteerde echter wel een lager tempo dan voor de pauze. Het aantal kansen nam af en ook de amusementswaarde van het duel zakte in. Messi was nog wel dichtbij de 5-0, maar zijn schot werd onschadelijk gemaakt.


Karakteristieken

FC Barcelona - Bayern München 4-0
9’ Messi 1-0
12’ Eto'o 2-0
38’ Messi 3-0
43’ Henry 4-0

Toeschouwers: 80.000
Scheidsrechter: Webb (Eng)
Stadion: Camp Nou, Barcelona
Gele kaart: Messi (FC Barcelona), Lell, Demichelis (Bayern München)

Opstellingen

FC Barcelona: Víctor Valdés, Daniel Alves, Márquez, Piqué, Puyol, Xavi, Touré (Busquets/81), Iniesta, Messi, Eto'o (Krkic/90), Henry (Keita/74)

Bayern München: Butt, Oddo, Demichelis, Breno, Lell, Altintop (Ottl/46), Schweinsteiger, van Bommel, Zé Roberto (Sosa/77), Ribéry, Toni