Gewonden Uruzgan terug in Nederland

Redactie

Vier van de vijf militairen die maandag op Kamp Holland gewond zijn geraakt door een beschieting, zijn woensdagmiddag in Nederland aangekomen voor verdere medische behandeling. Hun toestand is stabiel. Dat heeft Defensie bekendgemaakt.

De gewonden zijn overgebracht naar het Centraal Militair Hospitaal in Utrecht, waar ze zijn herenigd met hun familie. Van de vijfde militair zijn de verwondingen volgens Defensie zo licht dat hij in Afghanistan blijft en zijn missie waarschijnlijk kan voortzetten.

Het lichaam van de maandag omgekomen soldaat der eerste klasse Azdin Chadli is vanuit Tarin Kowt onderweg naar Nederland. Dat heeft het ministerie van Defensie bekend gemaakt.

Woensdag werd er een speciale herdenkingsdienst gehouden op de militaire basis Kamp Holland in de Afghaanse provincie Uruzgan. Daarna is het lichaam van de 20-jarige soldaat in een met de Nederlandse vlag bedekte kist naar het vliegtuig gereden. Een doedelzakspeler begeleidde de stoet, die door een erehaag van honderden militairen reed. Onder hen waren ook Australiërs en Amerikanen. Acht naaste collega's droegen de kist van Azdin Chadli een C-130 Hercules in. Zij begeleiden hem ook naar Nederland. Over de aankomst wilde Defensie alleen kwijt dat die later deze week wordt verwacht.


Gewonden Kamp Holland terug in Nederland  (foto: DAG)